CURRENT MOON


1
Лунен календар за всеки ден на месец ЮНИ  2022
начало
    статии
  
контакт с нас


споделяне в социални мрежи

20-ти лунен ден

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА
Идеално време за различни практики, насочени към очистване и тренировка на силата на духа, на прозренията. Ден на кармични уроци. Препоръчва се уединение, тъй като присъствието на многолюдни места е изпълнено с конфликти ситуации.

Луна в Риби
Способността за умствена концентрация е отслабена, въображението се стреми да въведе нашето съзнание в света на илюзиите, поради което всякакви изискващи конкретика дела трудно биват реализирани. По-добре ще бъде да посветим този ден на активен отдих, пътешествие или на изкуството. Единствено юридическите въпроси или делата, свързани с вложение на пари вървят без особени усложнения.
Ден на водата
Природата в тези дни не се скъпи на валежи, дори надвишава тяхната норма. Повишената влажност на въздуха пречи на комфорта и доброто настроение.
Намаляваща Луна
Идеално време за завършване на започнати по време на растяща Луна дела. Хирургическите операции имат благоприятен изход. Всякакви рани заздравяват максимално бързо и без усложнения. Времето е благоприятно за засаждане на кореноплодни.


НАСТРОЕНИЕ
Луна в Риби
Доста пасивен период. Трудно ни е да се събудим и да се вдигнем от леглото. През целия ден движенията ни са забавени, усещаме умора и отпадналост, мечтаем за уединение и спокойствие. Иска ни се да се разположим удобно в креслото, да послушаме музика и, предавайки се на блянове и мечти, да останем насаме със себе си.
За да поддържаме работоспособността си в този ден и да прогоним сънливостта, ние пием много кафе. Но не бива да се злоупотребява с него, тъй като това води до претоварване на сърцето и кръвоносната система. Изобщо всякакви наркотични вещества и лекарства в тези дни оказват по-силно въздействие на организма. Настроението е неуравновесено. Лесно се разстройваме и ни избива на плач, ставаме по-милосърдни и човечни, проявяваме състрадание. Потънали в „мирова скръб”  внезапно решаваме да  навестим болен, да окажем помощ на нуждаещ се или просто да нахраним скитащо куче или ято гълъби. В храната отдаваме предпочитание на всевъзможни сладкиши, тестени изделия. Смело можем да не се безпокоим за калориите и да си доставим малки радости. При походи по магазините е добре да оставим кредитната карта у дома и да се ограничим с неголяма сума. Тъй като не сте настроени за сериозни и необходими придобивки, за да „избиете” тъгата, ви е достатъчна покупката на някаква евтина дреболия.
Този период не е добър и да слагате ред в нещата си. Дори да започнете почистване, мързелът ви ще надделее и нищо няма да свършите, а ще се почувствате изморени и окончателно ще развалите и без това лошото си настроение.


КРАСОТА И ЗДРАВЕ
Денят е благоприятен за въздушни вани и умерено физическо натоварване. Добре е да се направи прочистване на кръвта. Избягвайте прекомерното натоварване на черния дроб.
Луна в Риби
Под влиянието на Риби се намират стъпалата, пръстите на краката, нервната система.
Най-уязвима в този период е кожата и се увеличава вероятността от алергия. Забранени са всякакви процедури за краката, черния дроб и сетивните органи. Старайте се да ходите колкото се може по-малко. Има вероятност от гъбични заболявания. Препоръчително е въздържанието от алкохол. Крайно нежелателни са водните процедури, масажът на краката, силно действащите лекарствени препарати.
Ден на водата
Време на въглехидратите, чиято енергия изцяло се усвоява и превръща в действие.ГРИЖА ЗА КОСАТА

Подстригването в този ден променя отношението към живота. Дори и най-заядливият оптимист започва да се вторачва в жизнените негативи, чак докато възникне ясно чувство за отвращение към живота и към обкръжението в частност.
Луна в Риби
През период е по-добре да забравим за посещение при фризьор. Подстригването може да доведе до образуване на пърхот, чието отстраняване ще бъде трудно. В този ден дори избягвайте да миете косата си.


ДОМ И ГРАДИНА
Луна в Риби
Добри перспективи, умерено топъл, влажен и плодороден период.
За това време е характерна добрата кълняемост на семената и добрата реколта. Плодовете са сочни, вкусни, макар и да не ес запазват дълго. Периодът е добър за сеене на краставици, салати, магданоз, зеле, репички, ягоди .
При растяща Луна пресаждането в това време се понася добре, с изключение на луковичните и грудковите, а също така и на засетите при Луна в Скорпион.
Ако планирате растенията да зимуват в почвата, по-добре е да не ги сеете сега. За едногодишните обаче това не се отнася.
Наред с поливането в това време се препоръчва и наторяване.
Добро време за правене на вино и плодови сокове.
Намаляваща Луна
При намаляваща Луна (периодът от Пълнолуние до Новолуние) биополето на растенията и циркулацията на соковете са насочени от периферията към центъра и отгоре надолу. Съществено е повишено налягането в коренната част, тя е по-ранима и поради това дори и най-незначителното увреждане на корена, може да причини загиването на растението.
В периода на намаляваща Луна се наблюдава по-активен ръст на подземните части на растението, докато процесите над земята са по-забавени.
При намаляваща Луна се препоръчва засаждането на кореноплодни, бобови, луковични растения, картофи. Ефективна е борбата с плевелите и вредителите, подрязването на издънките и израстъците, изкопаването на луковиците, рязането на цветя, събирането на реколта за дълготрайно съхранение. Подходящо време за сушене на плодове, консервиране, варене на сладко и компоти.
При намаляваща Луна растенията употребяват по-малко вода и затова трябва да се поливат по-рядко. Може да се наторява само кореновата система и то с органични торове.

Възходяща Луна
Време за развитие на надземната част на растенията. Плодовете и зеленчуците са необикновено сочни, затова този период се нарича още „времето на урожая”.


БРАКОСЪЧЕТАНИЕ
Неутрален за сключването на брак.
Луна в Риби
Един от най-удачните моменти за създаване на силно и здраво семейство.

Намаляваща Луна
Намаляващата Луна е по-малко благоприятна за създаването на траен съюз в сравнение с растящата луна. Препоръчва се сключването на брак да става до 22-ри лунен ден. Последната четвърт (след 22-ри лунен ден) е по-подходяща за бракоразводни процеси.Посетете и другите наши сайтове
www.vselena.com    www.1001taini.com    www.kolagen.vselena.com    www.zdrave.vselena.com    www.coralclub.vselena.com   
    www.kamelia.vselena.com