CURRENT MOON


1
Лунен календар за всеки ден на месец
ОКТОМВРИ  2022

начало
    статии
  
контакт с нас


споделяне в социални мрежи

17-ти лунен ден

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА
Днес усещате радост от живота, от вътрешната свобода. Идеален за сключване на брак, чувствате се разкрепостени, усещате прилив на сексуална енергия.
Луна в Телец
Телецът е знак на материалната стабилност, настойчивост и усърдие, затова сега е най-благоприятното време за провеждане на различни финансови операции и сделки. Вложенията в ценни книжа непременно ще се увенчае с успех. Също така добре вървят и делата, свързани с недвижими имоти и всички други имотни въпроси, включително и сделки с художествени ценности.
В този период се забелязва известно увеличаване на умствените способности, но едновременно с това нараства и инертността и склонността към мързел. Появява се желание за комфорт и  уют, желание да се ходи на кино или театър, да се отпуснем и да вечеряме в стилен ресторант.

Ден на студа
В тези дни се изостря чувствителността към студ. Дори температурата да е висока, при най-лекия вятър, ние настръхваме. За тренировки на нервната система е полезен контрастният душ.
.
Намаляваща Луна
Идеално време за завършване на започнати по време на растяща Луна дела. Хирургическите операции имат благоприятен изход. Всякакви рани заздравяват максимално бързо и без усложнения. Времето е благоприятно за засаждане на кореноплодни.


НАСТРОЕНИЕ
Луна в Телец
Завладява ни горещо желание за стабилност и постоянство. Желанията и плановете ни поемат в практическа, материална посока. Спокойната мисъл и високата работоспособност помагат да се справим с всяка, изискваща постоянство и усърдие работа – от счетоводния отчет до ремонта у дома. При седяща работа трябва да обърнем внимание на шията. В тези дни има вероятност от травми, свързани с главата и шията. Трябва да се пазим от течение.
И при жените и при мъжете с развит естетически вкус се появява желание за нова придобивка. Трудно им е да минат край магазин без да купят нещо. Това оказва позитивно влияние на психиката им, новата вещ им носи усещане, че започват нов етап от живота си.
Пазете се от вирусни инфекции в тези д
ни.


КРАСОТА И ЗДРАВЕ
По-добре е този ден да се посвети на гладуване и на процедури за очистване на дебелото черво.
Луна в Телец
Телецът управлява органите на речта, зъбите, ушите, гърлото, сливиците, кръвообращението. Уязвими са гърлото и ендокринната система. Не се препоръчва хирургична намеса в областта на долната челюст, гърлото и глътката, щитовидната жлеза и трахеята. По отношение на храненето трябва да се прояви здрав разум- гладуването е противопоказно, на трябва да се спазва диета. Буна в Телец увеличава вероятността от благоприятен изход на операции и процедури, свързани с половите органи. Ендокринната система и жлезите с вътрешна секреция в това време не бива да се безпокоят.
Ден на студа
В дните на студа солта е особено необходима и полезна. Тя оказва наистина магическо въздействие на настроението и на кръвта.
ГРИЖА ЗА КОСАТА
Подстригването в този ден създава всевъзможни препятствия в работата и води до влошаване на здравето (от травми до психически проблеми). Според източната традиция днес ще привлечете най-лошите духове.
Луна в Телец
Идеално време за посещение във фризьорския салон. При подстригване в това време косите растат бързо, укрепват и са устойчиви на външно въздействие, по-малко се късат и цъфтят.
ДОМ И ГРАДИНА
Луна в Телец
Умерено топъл и влажен, плодороден период.
Ако са засети в това време растенията дълго време не се показват, но после изведнъж избуяват и имат добра приспособимост и устойчивост на кореновата система, дават добри плодове. Растенията понасят добре температурните промени и студовете. Времето е подходяща за сеене, засаждане и пресаждане на абсолютно всички видове растения. Може да се подрязват дърветата и храстите, а също така да се прави присаждане и обрязване. Добро време за есенните насаждения, за засяване на семена за разсад. Добро време и за да се занимаем с луковичните цветя, които ще ни се отблагодарят с красиви и дълготрайни цветове.
Събраните в този период плодове и зеленчуци се запазват за дълго.

Намаляваща Луна
При намаляваща Луна (периодът от Пълнолуние до Новолуние) биополето на растенията и циркулацията на соковете са насочени от периферията към центъра и отгоре надолу. Съществено е повишено налягането в коренната част, тя е по-ранима и поради това дори и най-незначителното увреждане на корена, може да причини загиването на растението.
В периода на намаляваща Луна се наблюдава по-активен ръст на подземните части на растението, докато процесите над земята са по-забавени.
При намаляваща Луна се препоръчва засаждането на кореноплодни, бобови, луковични растения, картофи. Ефективна е борбата с плевелите и вредителите, подрязването на издънките и израстъците, изкопаването на луковиците, рязането на цветя, събирането на реколта за дълготрайно съхранение. Подходящо време за сушене на подове, консервиране, варене на сладко и компоти.
При намаляваща Луна растенията употребяват по-малко вода и затова трябва да се поливат по-рядко. Може да се наторява само кореновата система и то с органични торове.
Възходяща Луна
Време за развитие на надземната част на растенията. Плодовете и зеленчуците са необикновено сочни, затова този период се нарича още „времето на урожая”.


БРАКОСЪЧЕТАНИЕ
Идеален ден за бракосъчетание. Съюзът ще бъде основан на хармония и разбиране.
Луна в Телец
Не се препоръчва сключване на брак в последния ден от пребиваването на Луна в Телец.

Намаляваща Луна
Намаляващата Луна е по-малко благоприятна за създаването на траен съюз в сравнение с растящата луна. Препоръчва се сключването на брак да става до 22-ри лунен ден. Последната четвърт (след 22-ри лунен ден) е по-подходяща за бракоразводни процеси.Посетете и другите наши сайтове
www.vselena.com    www.1001taini.com    www.kolagen.vselena.com    www.zdrave.vselena.com    www.coralclub.vselena.com       www.kamelia.vselena.com


назад