CURRENT MOON


1
Лунен календар за всеки ден на месец
ОКТОМВРИ  2023

начало
    статии
  
контакт с нассподеляне в социални мрежи

12-ти лунен ден

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА
Не особено благоприятен ден за любовни и други междуличностни отношения. Повишена е вероятността от конфликти и разногласия и в деловата сфера. По-добре е този ден да се посветим на благотворителност, да правим подаръци, да изпълняваме желанията на други хора.

Луна в Риби
Способността за умствена концентрация е отслабена, въображението се стреми да въведе нашето съзнание в света на илюзиите, поради което всякакви изискващи конкретика дела трудно биват реализирани. По-добре ще бъде да посветим този ден на активен отдих, пътешествие или на изкуството. Единствено юридическите въпроси или делата, свързани с вложение на пари вървят без особени усложнения.
Ден на водата
Природата в тези дни не се скъпи на валежи, дори надвишава тяхната норма. Повишената влажност на въздуха пречи на комфорта и доброто настроение.

Растяща Луна
Най-благоприятното време за различни видове начинания. Всичко, което се започне при растяща Луна придобива допълнителен импулс и енергетика за своето развитие. В медицински аспект влиянието на растежа на лунния диск до из вестна степен е негативно, тъй като увредените тъкани по-бавно зарастват, което може да доведе до усложнения.


 

НАСТРОЕНИЕ

Луна в Риби
Доста пасивен период. Трудно ни е да се събудим и да се вдигнем от леглото. През целия ден движенията ни са забавени, усещаме умора и отпадналост, мечтаем за уединение и спокойствие. Иска ни се да се разположим удобно в креслото, да послушаме музика и, предавайки се на блянове и мечти, да останем насаме със себе си.
За да поддържаме работоспособността си в този ден и да прогоним сънливостта, ние пием много кафе. Но не бива да се злоупотребява с него, тъй като това води до претоварване на сърцето и кръвоносната система. Изобщо всякакви наркотични вещества и лекарства в тези дни оказват по-силно въздействие на организма. Настроението е неуравновесено. Лесно се разстройваме и ни избива на плач, ставаме по-милосърдни и човечни, проявяваме състрадание. Потънали в „мирова скръб”  внезапно решаваме да  навестим болен, да окажем помощ на нуждаещ се или просто да нахраним скитащо куче или ято гълъби. В храната отдаваме предпочитание на всевъзможни сладкиши, тестени изделия. Смело можем да не се безпокоим за калориите и да си доставим малки радости. При походи по магазините е добре да оставим кредитната карта у дома и да се ограничим с неголяма сума. Тъй като не сте настроени за сериозни и необходими придобивки, за да „избиете” тъгата, ви е достатъчна покупката на някаква евтина дреболия.
Този период не е добър и да слагате ред в нещата си. Дори да започнете почистване, мързелът ви ще надделее и нищо няма да свършите, а ще се почувствате изморени и окончателно ще развалите и без това лошото си настроение.
КРАСОТА И ЗДРАВЕ
Приетите в този ден лекарствени препарати оказват  силно оздравително въздействие. Ефективни са козметичните и подмладяващи процедури. Стомахът бързо и ефективно преработва разнообразна храна.

Луна в Риби
Под влиянието на Риби се намират стъпалата, пръстите на краката, нервната система.
Най-уязвима в този период е кожата и се увеличава вероятността от алергия. Забранени са всякакви процедури за краката, черния дроб и сетивните органи. Старайте се да ходите колкото се може по-малко. Има вероятност от гъбични заболявания. Препоръчително е въздържанието от алкохол. Крайно нежелателни са водните процедури, масажът на краката, силно действащите лекарствени препарати.
Ден на водата
Време на въглехидратите, чиято енергия изцяло се усвоява и превръща в действие.ГРИЖА ЗА КОСАТА
По-добре е да се остави подстригването за друг ден, тъй като днешният може да донесе нещастия, травми, дори летален изход.

Луна в Риби
През този период е по-добре да забравим за посещение при фризьор. Подстригването може да доведе до образуване на пърхот, чието отстраняване ще бъде трудно. В този ден дори избягвайте да миете косата си.
ДОМ И ГРАДИНА
Луна в Риби
Добри перспективи, умерено топъл, влажен и плодороден период.
За това време е характерна добрата кълняемост на семената и добрата реколта. Плодовете са сочни, вкусни, макар и да не ес запазват дълго. Периодът е добър за сеене на краставици, салати, магданоз, зеле, репички, ягоди .
При растяща Луна пресаждането в това време се понася добре, с изключение на луковичните и грудковите, а също така и на засетите при Луна в Скорпион.
Ако планирате растенията да зимуват в почвата, по-добре е да не ги сеете сега. За едногодишните обаче това не се отнася.
Наред с поливането в това време се препоръчва и наторяване.
Добро време за правене на вино и плодови сокове.

Растяща Луна
Периодът между Новолуние и Пълнолуние.
Растящата Луна подобрява циркулацията на соковете и жизнената сила на растенията. Активността на биополето в това време е насочена отдолу нагоре и от центъра към периферията. Горната част на растенията се развива най-интензивно, нараства биомасата. Това е най-доброто време за обрязване. Коренната система в това време практически не реагира на повреждане, но нейните възстановителни функции са занижени. При растяща Луна се препоръчват посев, пресаждане на листни и динени култури, на плодни дръвчета, храсти, а също така и разрохкване на почвата, поливане, наторяване, ашладисване.
През целия период на растяща Луна растенията се нуждаят от голямо количество вода.
Низходяща Луна
Благоприятства развитието на коренната система. Идеално време за засаждане.
Възходяща Луна
Време за развитие на надземната част на растенията. Плодовете и зеленчуците са необикновено сочни, затова този период се нарича още „времето на урожая”.


Възходяща Луна
Време за развитие на надземната част на растенията. Плодовете и зеленчуците са необикновено сочни, затова този период се нарича още „времето на урожая”.БРАКОСЪЧЕТАНИЕ
Благоприятен ден за сключване на брак, основан на висшата проява на любов.

Луна в Риби
Един от най-удачните моменти за създаване на силно и здраво семейство.


Растяща Луна
Както всяка важна работа, добре е да се насрочи във времето на растяща Луна – от 3-ти до 14-ти лунен ден.Посетете и другите наши сайтове
www.vselena.com    www.1001taini.com    www.kolagen.vselena.com    www.zdrave.vselena.com    www.coralclub.vselena.com
     www.kamelia.vselena.com