CURRENT MOON


1
Лунен календар за всеки ден на месец
СЕПТЕМВРИ 2023

начало
    статии
  
контакт с нас


споделяне в социални мрежи

10-ти лунен ден

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА
Благоприятен за творчество, любов и духовните търсения на времето. Добър късмет за всички дела. Малко вероятно е да се случат неприятни събития, които едва ли ще донесат някаква вреда.
ЛЛуна в Козирог
Не особено подходящо време за общуване с държавните органи и представителите на властта. Във финансовата област също не всичко е съвсем гладко. Голяма вероятност от забавяне на постъпления, възможни са и загуби. От друга страна решаването на въпроси с недвижими имоти, както и всякакви организационни дела, ще минат без особени усложнения. Подходящо време за излет в планината или ски курорт.
Ден на студа
В тези дни се изостря чувствителността към студ. Дори температурата да е висока, при най-лекия вятър, ние настръхваме. За тренировки на нервната система е полезен контрастният душ.


Растяща Луна
Най-благоприятното време за различни видове начинания. Всичко, което се започне при растяща Луна придобива допълнителен импулс и енергетика за своето развитие. В медицински аспект влиянието на растежа на лунния диск до из вестна степен е негативно, тъй като увредените тъкани по-бавно зарастват, което може да доведе до усложнения.

НАСТРОЕНИЕ
Луна в Козирог
Луната в Козирог внася в нашия живот излишен материализъм. Чувствата ни се струват смешни и ненужни. Прозаичните въпроси на битието – пари, работа, бит - стават по-актуални. Зациклянето на земните въпроси обаче може да ни донесе болки в кръста, коленете. В този период масажът и опускането на мускулите оказват много добро въздействие.
За постигане на ефективност не бива да се пилеят напразно усилия и винаги трябва да се започва с решаването на най-трудните въпроси.Успешни са операциите с ценни книжа и недвижими имоти. Да не се започват глобални промени в живота.
В облеклото трябва да се отдаде предпочитание на строгия, класически стил.
Разумната дози алкохол ще позволи на ума и тялото да се отпуснат, което е полезно за организма в този период.КРАСОТА И ЗДРАВЕ
Началото на лечебно гладуване или пост е най-добре да се насрочи именно за десети лунен ден. Трябва да се избягва заседналия начин на живот. Ефективни са различни очистителни процедури.
Луна в Козирог
Под влиянието на Козирог се намират костите, ставите, сухожилията, кожата, кръвоносната система. Крайно нежелателни са хирургичните намеси в жлъчния мехур, задстомашната жлеза, далака, кожата. Увеличава се вероятността от счупвания, тъй като костите стават по-крехки. Трябва да се избягват всякакви операции на зъбите и гръбначния стълб. При Луна в Козирог стомахът не е така чувствителен към приеманата храна, затова менюто може да се разнообрази, да отидете на ресторант, да си изберете по-пикантна храна. Ефективно е лечението на гастрит, язвена болест и други операции на стомаха. Полезни са дихателните практики.
Ден на студа
В дните на студа солта е особено необходима и полезна. Тя оказва наистина магическо въздействие на настроението и на кръвта.

ГРИЖА ЗА КОСАТА
„Изгарящ ден” според тибетската традиция, опасност от влошаване на здравето.
Луна в Козирог
Добро време за посещение на салона. Общото състояние на косата се подобрява след подстригване в този период.ДОМ И ГРАДИНА
Луна в Козирог
Подходящо време за всякакви операции с всички видове плодови и цветни растения. Идеален период за работа в градината. Посевите растат, макар и малко бавно, имат добре размита коренова система.
Козирогът подпомага издръжливостта към болести, замръзване, суша, вредители. Подходящо време за заравяне на растения, които ще зимуват. Посадените в тези дни храсти и дървета се отличават с добра плодовитост. Семената запазват дълго време своите качества.
Намаляващата Луна в Козирог е много подходяща за засаждане на картофи, лук и други кореноплодни. Растящата Луна в Козирог е много благотворна за сеене на бобови растения.


Растяща Луна
Периодът между Новолуние и Пълнолуние.
Растящата Луна подобрява циркулацията на соковете и жизнената сила на растенията. Активността на биополето в това време е насочена отдолу нагоре и от центъра към периферията. Горната част на растенията се развива най-интензивно, нараства биомасата. Това е най-доброто време за обрязване. Коренната система в това време практически не реагира на повреждане, но нейните възстановителни функции са занижени. При растяща Луна се препоръчват посев, пресаждане на листни и динени култури, на плодни дръвчета, храсти, а също така и разрохкване на почвата, поливане, наторяване, ашладисване.
През целия период на растяща Луна растенията се нуждаят от голямо количество вода.

Възходяща Луна
Време за развитие на надземната част на растенията. Плодовете и зеленчуците са необикновено сочни, затова този период се нарича още „времето на урожая”. 


БРАКОСЪЧЕТАНИЕ
Идеален за сключване на брак.
Луна в Козирог
Първият ден, когато Луната е в Козирог, е най-подходящият за тази цел. Ако един от бъдещите партньори е вдовец, подходящи са всички дни от тази зодия.

Растяща луна

Както всяка важна работа, добре е да се насрочи във времето на растяща Луна – от 3-ти до 14-ти лунен ден.Посетете и другите наши сайтове
www.vselena.com    www.1001taini.com    www.kolagen.vselena.com    www.zdrave.vselena.com    www.coralclub.vselena.com       www.kamelia.vselena.com


назад