CURRENT MOON


1
Лунен календар за всеки ден на месец 
ФЕВРУАРИ 2023

начало
    статии
  
контакт с нас

сподели ме

7-ми лунен ден

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА

При високо ниво на организираност и отговорно отношение към обещанията този период ще бъде твърде плодотворен за деловата активност. Възникналите сега идеи може да получат сериозна поддръжка от други хора – близки родственици или нови познати.

Луна в Телец
Телецът е знак на материалната стабилност, настойчивост и усърдие, затова сега е най-благоприятното време за провеждане на различни финансови операции и сделки. Вложенията в ценни книжа непременно ще се увенчае с успех. Също така добре вървят и делата, свързани с недвижими имоти и всички други имотни въпроси, включително и сделки с художествени ценности.
В този период се забелязва известно увеличаване на умствените способности, но едновременно с това нараства и инертността и склонността към мързел. Появява се желание за комфорт и  уют, желание да се ходи на кино или театър, да се отпуснем и да вечеряме в стилен ресторант.

Ден на студа
В тези дни се изостря чувствителността към студ. Дори температурата да е висока, при най-лекия вятър, ние настръхваме. За тренировки на нервната система е полезен контрастният душ.

Растяща Луна
Най-благоприятното време за различни видове начинания. Всичко, което се започне при растяща Луна придобива допълнителен импулс и енергетика за своето развитие. В медицински аспект влиянието на растежа на лунния диск до из вестна степен е негативно, тъй като увредените тъкани по-бавно зарастват, което може да доведе до усложнения.

 

НАСТРОЕНИЕ
Луна в Телец
Завладява ни горещо желание за стабилност и постоянство. Желанията и плановете ни поемат в практическа, материална посока. Спокойната мисъл и високата работоспособност помагат да се справим с всяка, изискваща постоянство и усърдие работа – от счетоводния отчет до ремонта у дома. При седяща работа трябва да обърнем внимание на шията. В тези дни има вероятност от травми, свързани с главата и шията. Трябва да се пазим от течение.
И при жените и при мъжете с развит естетически вкус се появява желание за нова придобивка. Трудно им е да минат край магазин без да купят нещо. Това оказва позитивно влияние на психиката им, новата вещ им носи усещане, че започват нов етап от живота си.
Пазете се от вирусни инфекции в тези д
ни.КРАСОТА И ЗДРАВЕ

Приетите в този ден лекарствени препарати оказват  силно оздравително въздействие. Ефективни са козметичните и подмладяващи процедури. Стомахът бързо и ефективно преработва разнообразна храна.
Луна в Телец
Телецът управлява органите на речта, зъбите, ушите, гърлото, сливиците, кръвообращението. Уязвими са гърлото и ендокринната система. Не се препоръчва хирургична намеса в областта на долната челюст, гърлото и глътката, щитовидната жлеза и трахеята. По отношение на храненето трябва да се прояви здрав разум- гладуването е противопоказно, на трябва да се спазва диета. Буна в Телец увеличава вероятността от благоприятен изход на операции и процедури, свързани с половите органи. Ендокринната система и жлезите с вътрешна секреция в това време не бива да се безпокоят.
Ден на студа
В дните на студа солта е особено необходима и полезна. Тя оказва наистина магическо въздействие на настроението и на кръвта.
ГРИЖА ЗА КОСАТА

"Изгарящ" ден според тибетската традиция и подстригването може сериозно да навреди на здравето ви, както и да ви донесе скандали и проблеми.

Луна в Телец
Идеално време за посещение във фризьорския салон. При подстригване в това време косите растат бързо, укрепват и са устойчиви на външно въздействие, по-малко се късат и цъфтят.

ДОМ И ГРАДИНА
Луна в Телец
Умерено топъл и влажен, плодороден период.
Ако са засети в това време растенията дълго време не се показват, но после изведнъж избуяват и имат добра приспособимост и устойчивост на кореновата система, дават добри плодове. Растенията понасят добре температурните промени и студовете. Времето е подходяща за сеене, засаждане и пресаждане на абсолютно всички видове растения. Може да се подрязват дърветата и храстите, а също така да се прави присаждане и обрязване. Добро време за есенните насаждения, за засяване на семена за разсад. Добро време и за да се занимаем с луковичните цветя, които ще ни се отблагодарят с красиви и дълготрайни цветове.
Събраните в този период плодове и зеленчуци се запазват за дълго.


Растяща Луна
Периодът между Новолуние и Пълнолуние.
Растящата Луна подобрява циркулацията на соковете и жизнената сила на растенията. Активността на биополето в това време е насочена отдолу нагоре и от центъра към периферията. Горната част на растенията се развива най-интензивно, нараства биомасата. Това е най-доброто време за обрязване. Коренната система в това време практически не реагира на повреждане, но нейните възстановителни функции са занижени. При растяща Луна се препоръчват посев, пресаждане на листни и динени култури, на плодни дръвчета, храсти, а също така и разрохкване на почвата, поливане, наторяване, ашладисване.
През целия период на растяща Луна растенията се нуждаят от голямо количество вода.
Възходяща Луна
Време за развитие на надземната част на растенията. Плодовете и зеленчуците са необикновено сочни, затова този период се нарича още „времето на урожая”

Възходяща Луна
Време за развитие на надземната част на растенията. Плодовете и зеленчуците са необикновено сочни, затова този период се нарича още „времето на урожая”.

 

БРАКОСЪЧЕТАНИЕ
Благоприятен ден за сключване на брак.
Луна в Телец
Не се препоръчва сключване на брак в последния ден от пребиваването на Луна в Телец.

Растяща Луна
Както всяка важна работа, добре е да се насрочи във времето на растяща Луна – от 3-ти до 14-ти лунен ден.
.Посетете и другите наши сайтове
www.vselena.com    www.1001taini.com    www.kolagen.vselena.com    www.zdrave.vselena.com    www.coralclub.vselena.com
    www.kamelia.vselena.com