CURRENT MOON


1
Лунен календар за всеки ден на месец МАЙ  2018
начало
    статии
  
контакт с нас


споделяне в социални мрежи

1-ви лунен ден

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА
Малка ефективност, както в индивидуалната, така и в колективната работа. Денят е добър за уединение, самоанализ и оценки на минали постъпки и съставяне на планове за бъдещето. Невярното тълкуване на собствените постъпки може да предизвика осезателни загуби. Жизнените сили в този ден не са на висота, затова не бива да се претоварваме и да не започваме нови, особено рисковани дела. Може просто да почетем книга.
Луна в Телец
Телецът е знак на материалната стабилност, настойчивост и усърдие, затова сега е най-благоприятното време за провеждане на различни финансови операции и сделки. Вложенията в ценни книжа непременно ще се увенчае с успех. Също така добре вървят и делата, свързани с недвижими имоти и всички други имотни въпроси, включително и сделки с художествени ценности.
В този период се забелязва известно увеличаване на умствените способности, но едновременно с това нараства и инертността и склонността към мързел. Появява се желание за комфорт и  уют, желание да се ходи на кино или театър, да се отпуснем и да вечеряме в стилен ресторант.

Ден на студа
В тези дни се изостря чувствителността към студ. Дори температурата да е висока, при най-лекия вятър, ние настръхваме. За тренировки на нервната система е полезен контрастният душ.

Новолуние
Този кратковременен период се характеризира с влияние на всичко живо като особен енергетичен импулс. Всяко начинание е добре да се започва на Новолуние. Гладуването или разтоварния ден подпомага извеждането на шлаките от организма, предотвратява различни заболявания. Идеално време за освобождаване от лоши навици.

 

НАСТРОЕНИЕ
Луна в Телец
Завладява ни горещо желание за стабилност и постоянство. Желанията и плановете ни поемат в практическа, материална посока. Спокойната мисъл и високата работоспособност помагат да се справим с всяка, изискваща постоянство и усърдие работа – от счетоводния отчет до ремонта у дома. При седяща работа трябва да обърнем внимание на шията. В тези дни има вероятност от травми, свързани с главата и шията. Трябва да се пазим от течение.
И при жените и при мъжете с развит естетически вкус се появява желание за нова придобивка. Трудно им е да минат край магазин без да купят нещо. Това оказва позитивно влияние на психиката им, новата вещ им носи усещане, че започват нов етап от живота си.
Пазете се от вирусни инфекции в тези дни.КРАСОТА И ЗДРАВЕ
При Новолуние трябва да се избягва преумората, тъй като това е ден за обмисляне, а не за реализиране на нашите идеи и планове. Особено внимание трябва да се отдели на зъбите и на горната част на устната кухина. Много добре би било да се започне нов комплекс от оздравителна гимнастика.
Луна в Телец
Телецът управлява органите на речта, зъбите, ушите, гърлото, сливиците, кръвообращението. Уязвими са гърлото и ендокринната система. Не се препоръчва хирургична намеса в областта на долната челюст, гърлото и глътката, щитовидната жлеза и трахеята. По отношение на храненето трябва да се прояви здрав разум- гладуването е противопоказно, на трябва да се спазва диета. Буна в Телец увеличава вероятността от благоприятен изход на операции и процедури, свързани с половите органи. Ендокринната система и жлезите с вътрешна секреция в това време не бива да се безпокоят.
Ден на студа
В дните на студа солта е особено необходима и полезна. Тя оказва наистина магическо въздействие на настроението и на кръвта.

 

 

ГРИЖА ЗА КОСАТА
Смята се, че подстригването в този ден води към съкращаване на живота.
Луна в Телец
Идеално време за посещение във фризьорския салон. При подстригване в това време косите растат бързо, укрепват и са устойчиви на външно въздействие, по-малко се късат и цъфтят.ДОМ И ГРАДИНА
Луна в Телец
Умерено топъл и влажен, плодороден период.
Ако са засети в това време растенията дълго време не се показват, но после изведнъж избуяват и имат добра приспособимост и устойчивост на кореновата система, дават добри плодове. Растенията понасят добре температурните промени и студовете. Времето е подходяща за сеене, засаждане и пресаждане на абсолютно всички видове растения. Може да се подрязват дърветата и храстите, а също така да се прави присаждане и обрязване. Добро време за есенните насаждения, за засяване на семена за разсад. Добро време и за да се занимаем с луковичните цветя, които ще ни се отблагодарят с красиви и дълготрайни цветове.
Събраните в този период плодове и зеленчуци се запазват за дълго.
Новолуние
Новолунието се състои от три дни: денят преди, денят след и самото Новолуние. В тези дни не бива да се засаждат никакви растения и за да се избегне повредата на кореновата система, трябва да се разкопава почвата около тях. В деня преди и след Новолуние може да се присаждат овощните дръвчета, да се унищожават вредителите и плевелите, да се отделят изсъхналите или заболели клонки. В деня на самото Новолуние е по-добре изобщо да не се безпокоят растенията, за да не се наруши техният енергиен баланс. Допустимо е само поливане и леко разрохкване на почвата след това, за да диша по-добре коренната система.
Възходяща Луна
Време за развитие на надземната част на растенията. Плодовете и зеленчуците са необикновено сочни, затова този период се нарича още „времето на урожая”.

 

БРАКОСЪЧЕТАНИЕ
По-добре е да посветим този ден не на бракосъчетание, а на неговото планиране.
Луна в Телец
Не се препоръчва сключване на брак в последния ден от пребиваването на Луна в Телец.
Посетете и другите наши сайтове
www.vselena.com    www.1001taini.com    www.kolagen.vselena.com    www.zdrave.vselena.com    www.coralclub.vselena.com       www.kamelia.vselena.com